Het Centrum voor Jeugd & Gezin

Wat houdt dit precies in?

Ouders en opvoeders hebben regelmatig vragen over het opgroeien en opvoeden van hun kinderen. Met alle vragen over opgroeien en opvoeden kunt u terecht bij Centrum Jeugd & Gezin Meierijstad (CJG). Wij vinden geen enkele vraag raar. Je gaat altijd naar buiten met een antwoord. Samen zoeken we naar oplossingen waarmee jij weer verder kunt. Onze hulp is gratis.

Wat is het CJG?

De Jeugdwet is geregeld voor kinderen tot 18 jaar, binnen het CJG zijn de afspraken dat de leeftijdsgroep tot 23 ook gebruik kan maken van het CJG. Het samenwerkingsverband bestaat uit een aantal kernpartners zoals een aantal partners uit de Coöperatie Sociaal Werk Meierijstad U.A. (ONS Welzijn, Lumens en Farent, MEE De Meentgroep) en de GGD.

Deze organisaties leveren menskracht voor het CJG. Daaromheen zit nog een schil van organisaties waar we ook nauw mee samenwerken zoals Novadic Kentron, bureau Halt, leerplichtambtenaren en politie.

Contactgegevens en bereikbaarheid

Hoe vind je het CJG?

Je vindt CJG Meierijstad ook op school, het consultatiebureau, de sportclub of op de kinderopvang. De CJG-professionals vinden het belangrijk om goed bereikbaar te zijn voor kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers. Zo kan iedereen zijn of haar vraag stellen.