Dit is wat we doen

Ons diensten aanbod

Het Centrum voor Jeugd en Gezin luistert, biedt advies en ondersteuning aan ouders, opvoeders, kinderen en jongeren. Ook als je geen ouder bent, maar een kennis, de buren, vrienden of familie, kun je natuurlijk ook altijd contact opnemen voor advies.

Het CJG is volop in ontwikkeling. Het aanbod van het CJG Meierijstad is breed, waarbij veel samen wordt gewerkt met verschillende partners. Ons aanbod is gratis.

Waarmee kunnen we jou helpen?

Informatie en advies

Bij CJG Meierijstad vind je veel handige informatie over opgroeien en opvoeden van kinderen van 0-23 jaar. We hebben boeken, brochures, artikelen en inspiratieboekjes die we gebruiken. Daarnaast organiseren we regelmatig webinars, workshops, cursussen en informatie bijeenkomsten voor ouders en verzorgers.

Advies op maat

Bij het Centrum Jeugd & Gezin kun je ook een afspraak maken voor een informatiegesprek. Binnen dit gesprek kun je een vraag wat uitgebreider bespreken en kun je hierover 'sparren' met een deskundige van Centrum Jeugd & Gezin. In dit info-gesprek krijg je advies-op-maat. Als het nodig is zorgen wij voor een tolk. Er zijn geen kosten verbonden aan een informatiegesprek.

Consultatie

Ook leerkrachten, sportcoaches, pedagogisch medewerkers van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven en andere beroepsgroepen die met ouders, kinderen en jongeren werken kunnen bij ons terecht voor consultatie, informatie en advies.

Gebiedsteams

Centrum Jeugd & Gezin staat nauw in contact met de gebiedsteams van Veghel, Schijndel en Sint Oedenrode. Is er in jouw situatie meer ondersteuning nodig, dan is het contact snel gelegd. 

De medewerkers van de gebiedsteams kunnen met ons meedenken maar ook, indien nodig, de ondersteuning overnemen wanneer we samen tot de conclusie komen dat er meer specialistische ondersteuning nodig blijkt. 

Cursussen & Workshops

Het Centrum Jeugd & Gezin organiseert regelmatig bijeenkomsten voor ouders, verzorgers en jongeren. Aan deelname aan cursussen, informatiebijeenkomsten, workshops, webinars en Opvoedspecials zijn geen kosten verbonden.

Je vraag komt binnen, en nu?

Zo helpen we jou

  1. Kort advies en informatie: jouw vraag wordt meteen beantwoord
  2. Spreekuurafspraak met CJG medewerker: als je vraag meer nodig heeft dan 1 telefoontje plannen we graag één of meerdere (max. 5) gesprekken om jouw vraag te beantwoorden.
  3. Verwijzing naar partnerorganisatie: als een partnerorganisatie meer expertise heeft op het gebied waar de vraag betrekking op heeft verwijzen we, in overleg, door. We werken hierin bijvoorbeeld nauw samen met de GGD.
  4. Overdracht naar het gebiedsteam: bij complexe vragen die betrekking hebben op meerdere leefgebieden of waar meer gespecialiseerde (en betaalde) jeugdhulp nodig is (bijvoorbeeld bij het vermoeden van autisme).

Ons hulp aanbod

Waarmee kunnen we jou helpen?

Op zoek naar opvoedadviezen waarop je kunt vertrouwen? Dan zit je hier goed! Bekijk onze deskundige antwoorden op jouw vragen. Waarmee kunnen we jou helpen?

Aanstaande ouders

Heb je vragen over je zwangerschap of heb je een kinderwens, bekijk hier al onze thema's voor aanstaande ouders

Ouders

Antwoorden op al je vragen waar je als ouder mee te maken krijgt. Van baby tot puber en jong volwassene, want ouderschap stopt nooit.

Kinderen (8-12)

Zijn je ouders in scheiding of heb je vragen over de overgang naar het voortgezet onderwijs. Je kan al vroeg in je leven te maken krijgen met deze of andere vragen.

Jongeren (12-23)

De weg naar volwassenheid gaat wel eens over hobbels. Het Centrum voor Jeugd en Gezin Meierijstad helpt jou bij het vinden naar de juiste antwoorden.