NIEUWS
18 oktober 2022

Oudercursus Autisme in Oss ook voor inwoners Meierijstad

Oudercursus Autisme - gratis

Ouder zijn van een kind met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS), is niet altijd even gemakkelijk. Bij kinderen met ASS kan de ontwikkeling soms anders verlopen dan de ontwikkeling van leeftijdsgenoten. De opvoeding en dagelijkse omgang vragen om een specifieke aanpak en een duidelijke structuur. Voor ouders kan het soms lastig zijn om deze aanpak op te pakken binnen de structuur van het gezin. Het vasthouden van deze aanpak naast het gezinsleven en werk kan een belasting vormen voor ouders. Dit kan veel van je als ouder vragen en kan voor stress en frustratie zorgen. Deze cursus richt zich op ouders van een kind onder 13 jaar en is bedoeld om ouders hierin te ondersteunen en om handvatten te bieden hoe hier mee om te gaan, zodat overbelasting wordt voorkomen.

Bijeenkomsten voor ouders en verzorgers van kinderen t/m 13 jaar, gediagnostiseerd met ASS (autisme). Informatiebijeenkomst + verdiepingsbijeenkomsten. Niet geschikt voor professionals.
Via dit online aanmeldformulier kun je aanmelden: Link aanmeldformulier

De volgende oudercursus vindt plaats in Oss op:

Data: dinsdag 1 november + 15 november + 29 november + 13 december + 10 januari.
Tijd: 19.00-21.00 uur.
Locatie: Schadewijkstraat 6 in Oss (ONS welzijn/ CJG Maasland)
Extra: geen kosten verbonden aan deelname. Gratis parkeren naast het pand van ONS welzijn.

Ben je ouder van een kind tussen 0-13 jaar? Heeft jouw kind een diagnose autisme?
Wil je graag meer weten en in gesprek met andere ouders? Dan is onze oudercursus misschien iets voor jou (en je partner)?