NIEUWS
04 mei 2021

Ik voel me alleen. Informatie voor jongeren en jongvolwassenen

Ik voel mij eenzaam door het vele thuisblijven. Wat kan ik doen?
Veel jongeren en jongvolwassenen voelen zich op dit moment eenzamer dan normaal, doordat ze minder sociaal contact hebben. Meerdere onderzoeken laten zien dat de coronacrisis een grote impact heeft op het welzijn van jongeren. Gevoelens van eenzaamheid komen veel voor.

Als jij je alleen voelt, ben je dus zeker niet de enige. Wist je trouwens dat het heel normaal is als je je soms eenzaam voelt? Normaal gesproken voelt ongeveer 40-70% van de jongeren zich wel eens zo. Dit gevoel verdwijnt vaak na een tijdje weer. Hoewel het vervelend is, is er dus nog geen reden voor paniek.

Als je op onderstaande link klikt kom je op de site van het NJI, daar kun je veel informatie en tips vinden!

Tips voor wat je kunt doen aan eenzaamheid