NIEUWS
19 juni 2024

Blog: Op vakantie met een ondernemende Dreumes!

Op vakantie met een ondernemende Dreumes


(door onze collega Jeugd Renate)


Onlangs gingen mijn man en ik samen met onze dreumes van anderhalf jaar oud ‘heerlijk’ op vakantie naar de zon. Dat onze kleine meid ondernemend was, dat wisten we natuurlijk al wel maar wat we ons niet realiseerden was dat we na deze ‘vakantie’ heel hard aan vakantie! toe zouden zijn 😉


Een ervaring die voor veel ouders van ondernemende jonge kinderen herkenbaar zal zijn…


Ze lijkt op mij, althans als ik mijn ouders moet geloven. Moest ik eerst nog vooral heel hard lachen om de voorbeelden van mijn ouders over hoe ze mij als hun dochter en eerste kind hebben ervaren, nu snap ik dat het afzien moet zijn geweest. Afzien met een dikke knipoog want één ding weten we wel zeker…deze dame komt er wel.

Normaal gesproken, nouja wat is normaal? Zeg maar, het overgrote merendeel van de jonkies zet je lekker bij het zwembad bij je op je zonnebedje met een speeltje en vermaakt zich dan toch zeker een paar minuten. Hier niet hoor, die van ons klimt en klautert over de bedjes en stoelen heen en loopt als een ware mannequin heen en weer te paraderen.
De meeste ouders lukt het zijn/haar kind met een emmertje, gietertje en wat vormpjes te vermaken. Die van ons? Nee, die vormpjes moeten perse in ‘t zwembad gegooid worden en ‘t liefst springt ze er zelf nog even achteraan. Levensgevaarlijk natuurlijk, kind kent geen angst dus we moeten haar echt continue aan de hand vasthouden. Geen greintje ontspanning of neerleggen bij deze situatie…dametje wil en zal het water in. Vinden wij ook leuk hoor, daar niet van maar nadat al mijn vingers en tenen gerimpeld zijn wil ik toch graag wel weer het droge op.
Denk je gezellig ergens wat te gaan drinken… zet je je kind toch lekker even in de kinderwagen of een kinderstoel desnoods met een filmpje op zo’n handig mee te nemen schermpje (vergeten, dus pak je je telefoon er maar weer eens bij) of je tovert het lievelingsspeeltje van je kind uit je tas. Allemaal niet het gewenste effect op onze dreumes. Zij wilt niet in de kinderwagen of op de stoel blijven zitten. Zij klimt er nog voordat haar billen de stoel raken, zelf uit want ze heeft bedacht op pad te willen gaan. Haar pad is makkelijk te volgen (“elk nadeel heb zijn voordeel” zei een bekend voetballer eens) want waar die van ons langs loopt, trekt ze alle borden en tafelkleden zo’n beetje van de tafels af en overal waar enigszins de mogelijkheid tot klimmen bestaat…jahoor daar klautert ze op. Owja en dan de drukke straat op. Zelfs trapjes zijn geen obstakel want ze rent er met gevaar voor eigen leven met een rotvaart vanaf. We hebben dus mega snel ons drankje achterovergeslagen, snel betaald en zijn gehaast weer achter haar aangelopen.
Met haar charme, ja ze is echt heel leuk, zet ze naar iedereen een brede glimlach op, krijgt daar alle aandacht in reactie op (en lolly’s, die ze van ons nog helemaal net mag maar die de wat ouderen hier kennelijk allemaal in hun broekzak meedragen voor ondernemende dreumesen, denk ik dan) en kruipt vervolgens ineens verlegen achter mij weg. Hilarisch! Onze stoere meid blijkt dan toch ook iets heel schattigs en kleins in zich te hebben.


Volg je ons al via de website, LinkedIn, Facebook en Instagram?

Hele fijne zomer gewenst!