Nieuws

Alle nieuwsartikelen

Spanningen in de relatie en dan ook nog met zijn allen thuis!

6 april 2020

ruziende ouders_iStock_000008701415

Het corona virus zorgt ervoor dat onze bewegingsvrijheid behoorlijk wordt beperkt. We werken thuis, geven de kinderen thuis onderwijs en we komen de deur bijna niet meer uit.
Onder normale omstandigheden is het in een echtscheidingssituatie al passen en meten om met elkaar om te gaan.

In deze roerige tijden is dat helemaal een uitdaging. We geven je graag wat tips mee van goede websites waar je terecht kan voor informatie en vragen. Liever een persoonlijk gesprek? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze professionals.

Omgaan met spanningen
Kinderen merken heel snel de spanningen bij hun ouders. Nu is dat met al de onzekerheden en onduidelijkheden m.b.t. verspreiding van het corona virus en de maatregelen heel logisch dat er spanningen zijn. Probeer er voor te zorgen dat je eigen spanningen niet overslaan op de kinderen en breng structuur in de dagen.
De belangrijkste tips: Blijf gezond, kalm en eerlijk tegenover elkaar. Wees creatief, toon begrip en hou je zoveel mogelijk aan het ouderschapsplan. Zet corona niet in als munitie.

Online training van Villa Pinedo
Villa Pinedo heeft een online training voor gescheiden ouders. Deze training biedt gescheiden ouders tips en adviezen om de samenwerking te verbeteren, dat kan in deze tijden erg nuttig zijn.
Je vindt deze training hier: https://training.villapinedo.nl/

Informatie en tips van Stiefgoed

‘In een samengesteld gezin zijn er van nature meer spanningen dan in een ‘gewoon’ gezin.’
Dit is een zin afkomstig van deze website. Heb jij te maken met een samengesteld gezin? Neem een kijkje op de website van Stiefgoed. Wil je wel eens over dit onderwerp doorpraten met andere ouders die in dezelfde situatie zitten als jij? Doe dan mee met Let’s talk! Dat is een online gespreksgroep voor ouders van samengestelde gezinnen, ook te vinden op de website van Stiefgoed.
https://www.stiefgoed.nl/blog/

Podcasts van de Family Factory
De Family Factory verzamelde verhalen, geleerde lessen en praktische tips van honderden ouders. Zij hebben op hun website een vierdelige podcast staan ‘Gezin in scheiding’. Hierin staat een gesprek met een ouder over de opvoeding en zorg in de echtscheiding situatie centraal.  https://familyfactory.nu/gezin-in-scheiding/ .

Filmpje Villa Pinedo:
https://www.youtube.com/watch?v=p8zEZfBdhF0

En zoals gezegd: Heb je nog vragen neem contact met ons op!