Maandelijks peuteruurtje Bibliotheken Meierijstad

9 april 2019

Woensdagochtend 24 april start het Peuteruurtje bij Bibliotheken Meierijstad!
Een leuke en leerzame activiteit, waarbij kinderen maandelijks kunnen genieten van een prentenboek, liedjes zingen en samen spelen.

We starten met een feestelijke editie. Na het voorlezen van het prentenboek volgt een leuke activiteit waarin het thema van het boek centraal staat. Er wordt muziek gemaakt, gezongen, geknutseld en de kinderen krijgen als afsluiter een gezonde snack. Peuters, en ouders, kunnen kosteloos aansluiten bij het uurtje. 

Gezellig en leerzaam

Naast dat het een gezellig uurtje voor peuters wordt, is voorlezen ook van groot belang voor kinderen van deze leeftijd. Het vergroot het leesplezier, stimuleert de taalontwikkeling en het helpt kinderen de wereld om hen heen beter te begrijpen. Het Peuteruurtje laat op informele en speelse wijze zien hoe leuk voorlezen kan zijn; zowel voor ouder als voor kind! Leuk extraatje: peuters ontvangen een stempelkaart. Bij een volle kaart ontvangt het kindje een leuk vingerpoppetje van een karakter uit het prentenboek. 

Locatie en tijd Het Peuteruurtje vindt maandelijks plaats op:
De laatste woensdag van de maand bij Bibliotheek Veghel,
De laatste donderdag van de maand in Schijndel en
De laatste vrijdag van de maand in Sint-Oedenrode.
Peuters, ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s zijn van 10.00 tot 11.00 uur welkom. Aanmelden is niet nodig.

Meer informatie Voor meer informatie over deze activiteit kunt u contact opnemen met Bibliotheek Veghel. Bel 0413-342705 of breng een bezoek aan een van de drie vestigingen.