training
06 oktober 2021

Zomertraining: 'Klaar voor de middelbare'

Evenement gegevens Nader te bepalen

Versterken van sociale vaardigheden van aanstaande brugklassers

Training om zelfvertrouwen en sociale vaardigheden te versterken van aanstaande brugklassers, zodat het kind met plezier en vertrouwen de overgang naar de middelbare school kan maken.


Voor wie is het?

Aanstaande brugklassers die op de basisschool gepest werden of andere problemen hadden in de omgang met leeftijdsgenoten of kinderen die zich angstig voelen.

Wat biedt Centrum Jeugd en Gezin Meierijstad

In deze training komen aan bod: het oefenen van een eerste ontmoeting, helpende en niet-helpende gedachten, omgaan met spanning, basisvaardigheden (stevig staan, anderen aankijken, luisteren en duidelijk praten), gespreksvaardigheden, assertieve vaardigheden (iets weigeren, je mening geven en reageren op kritiek) en omgaan met pesten.

Hoe kan ik hieraan deelnemen?

De training is in de laatste week van de zomervakantie. We starten met een korte kennismaking met het kind en de ouder(s)/verzorger(s). Daarna volgt een ouderbijeenkomst met uitleg over de training. Vervolgens zijn er 2 bijeenkomsten voor de kinderen van 09.00 tot 16.00 uur met daarna een evaluatiegesprek met het kind en de ouders. Na afloop volgt voor de kinderen een terugkombijeenkomst. Deelname is gratis. Vul voor meer informatie het formulier in of bel 0413 381060.

Schrijf je hieronder in!

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.