activiteit
06 oktober 2021

Gedeeld verdriet lotgenotengroep (12+)

Evenement gegevens Nader te bepalen

Lotgenotengroep voor jongeren die een dierbare verloren hebben

Als je een verlies meemaakt vanwege het overlijden van je vader, moeder, broer, zus, opa of oma, ga je meestal door een moeilijke periode. Wellicht vraag je jezelf af waarom dit moest gebeuren en je voelt een intens verdriet. Je voelt je kwaad, wanhopig en in de steek gelaten. Alle pijn, verdriet en woede die je voelt, noemen we rouwen. Ervaringen delen met andere jongeren die een dierbare verloren hebben kan je steunen en helpen om de pijn een plaats in je leven te geven.


Voor wie is het?

Jongeren tussen de 12 en 18 jaar die een familielid verloren hebben door de dood. Het maakt niet uit hoelang dat geleden is, wel dat het minstens 3 maanden en nog liever een half jaar geleden is. Het gaat om jongeren met normale rouw en die zelf kiezen om deel te nemen.

Wat biedt Centrum Jeugd en Gezin Meierijstad

Je kunt binnen de groep open communiceren over je ervaringen en gevoelens, eventuele eenzaamheid verminderen, herkenning vinden bij anderen en vanuit je eigen kracht met het verlies omgaan. De lotgenotengroep wordt gegeven door twee gecertificeerde ‘Gedeeld Verdriet’ trainers.

Hoe kan ik hieraan deelnemen?

De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers die 8 bijeenkomsten volgen van 1,5 uur. De laatste bijeenkomst sluiten we gezamenlijk af met de ouders. Deelname aan de groep is gratis. Vul voor meer informatie het formulier in of bel 0413 381060.

Schrijf je in!

vul het onderstaande formulier in

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.