activiteit
06 oktober 2021

Gedeeld verdriet lotgenotengroep (12-)

Evenement gegevens Nader te bepalen

Lotgenotengroep voor kinderen die een dierbare verloren hebben

Als een dierbare overleden is, verandert plotseling het hele leven van een kind. Niets lijkt meer hetzelfde als daarvoor. Kinderen voelen zich vaak alleen. Soms zijn ze boos, dan weer verdrietig en soms voelen ze zich angstig, jaloers of schuldig. Het kan voor een kind fijn zijn om met andere kinderen samen te zijn die ook iemand zijn kwijt geraakt door de dood.


Voor wie is het?

Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die een familielid verloren hebben door de dood. Het maakt niet uit hoelang dat geleden is, wel dat het minimaal 3 maanden en nog liever een half jaar geleden is. Het gaat om kinderen met normale rouw en kinderen kiezen zelf om deel te nemen aan de groep.

Wat biedt Centrum Jeugd en Gezin Meierijstad

Kinderen kunnen open praten over hun ervaringen en gevoelens, hun eenzaamheid verminderen, herkenning vinden bij anderen en vanuit hun eigen kracht met het verlies leren omgaan. Zij werken aan ‘rouwtaken’ waardoor ze gaan beseffen dat iemand echt dood is. De kinderen vertellen hun verhaal, luisteren naar muziek, lezen verhalen en gedichten voor en schrijven, tekenen en schilderen.

Hoe kan ik hieraan deelnemen?

De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers die 8 bijeenkomsten volgen van 1,5 uur. Daarna volgt een gezellige afsluiting met de ouders. Deelname aan de groep is gratis. Vul voor meer informatie het formulier in of bel 0413 381060.

Schrijf je in!

vul het onderstaande formulier in

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.