activiteit
06 oktober 2021

Brussengroep

Evenement gegevens 16 mei 2022 (16:00 uur) tot 27 juni 2022 (17:15 uur)

Steungroep voor broertjes en zusjes van een kind met een beperking

Broertjes en zusjes (brusjes) van een kind met een beperking beseffen goed dat zij een broertje/zusje hebben dat zich anders ontwikkeld. Ook ervaren zij dat dit kind een aparte positie inneemt in het gezin en anders wordt behandeld door ouders en omgeving. Soms hebben zij last van het gedrag van dit kind, de extra zorg en aandacht die hij/zij van de ouders vraagt en van de reacties van de omgeving. Brusjes kunnen steun ervaren aan het delen van ervaringen met andere brusjes.


Voor wie is het?

Er is een groep voor kinderen van 9 tot 12 jaar en een groep voor kinderen vanaf 12 jaar, die een broertje of zusje hebben met een beperking. 

Wat biedt Centrum Jeugd en Gezin Meierijstad

De praktijk wijst uit dat broertjes/zusjes van een kind met een beperking steun ervaren aan het delen van ervaringen in een groep met leeftijdsgenoten en herkenning vinden bij elkaar. In de Brussengroep bekijken we met elkaar hoe je in de dagelijkse praktijk met situaties kunt omgaan en delen we idee├źn en ervaringen. Kinderen krijgen informatie over bepaalde beperkingen, aangepast aan de leeftijd van het kind. De Brussengroep wordt 6 maandagen op rij aangeboden tussen 16:00 uur en 17:15 uur. De bijeenkomsten zullen op de volgende data zijn; 16 mei, 23 mei, 30 mei, 13 juni, 20 juni & 27 juni. 


Hoe kan ik hieraan deelnemen?

De groep start met een kennismakingsgesprek met ouders en het kind, waarna de deelnemer 6 bijeenkomsten volgt. De groep wordt begeleid door twee begeleiders, ONS welzijn werkt samen met Indigo. Indigo biedt ondersteuning aan gezinnen met psychische problemen. Deelname is gratis. Vul voor meer informatie onderstaand formulier in of bel 0413 381060.
Schrijf je hieronder in!

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.