Peuter in Zicht

Opvoedcursus Peuter in Zicht

CJG organiseert deze cursus in samenwerking met de GGD.
De cursus is bedoeld voor ouders en opvoeders van peuters van 2 en 3 jaar. Een speciaal opgeleide jeugdverpleegkundige van de GGD begeleidt de cursus. Deelname is gratis.

Uitgangspunt van deze avonden is u te informeren over de ontwikkelingsfase van uw kind, herkenbare situaties te schetsen en in groepjes te bespreken. Daarnaast reikt de jeugdverpleegkundige u handvatten aan om het gedrag van uw kind te sturen. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten.

Een voorbeeld
Job van 3 ontdekt dat hij ook ‘nee’ kan zeggen als papa en mama hem iets vragen. Daar maakt hij flink gebruik van. Hij wil ook alles zelf doen. Job kan aardig driftig worden als zijn ouders tegen hem in gaan. Het wordt er niet gezelliger op thuis. Tijdens de cursus Peuter in Zicht horen de ouders van Job dat peuters een ontwikkelingsfase doormaken waarin dit gedrag thuis hoort. Ze leren hoe zij Job stimuleren een aantal dingen zelf te doen, hoe ze hem steunen wanneer het ‘zelf-doen’ nog niet zo goed lukt en hoe te sturen wanneer Job ongewenst gedrag vertoont.

Aanmelden kan via deze site.
Je aanmelding plaatsen we op de wachtlijst en je krijgt bericht als locatie en data bekend zijn.
Als je dan deel kunt nemen moet je je definitief aanmelden.

Belangrijke Info

Datum

2021

Bijeenkomsten

4

Kosten

geen

Waar

Meierijstad

Data, aanvangstijden en locatie

Over deze bijeenkomst is op dit moment nog geen exacte datum gepland. U kunt zich hieronder inschrijven waardoor u op de wachtlijst komt te staan. Zodra er meer duidelijk is over data en locatie, wordt u door ons ingelicht.

Schrijf u in

Wanneer u wilt deelnemen, voer dan hieronder uw gegevens in. Na inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging.