Cursus Opvoeden en Zo

De oudercursus Opvoeden & Zo is een praktische cursus gericht op alledaagse opvoedingssituaties of beginnende opvoedingsproblematiek.
De cursus is bestemd voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd. Ouders leren een aantal vaardigheden die kunnen helpen het opvoeden makkelijker te maken.
De vaardigheden zijn gericht op een plezieriger contact tussen ouder en kind. Door het uitwisselen van ervaringen met andere ouders leer je dat je niet de enige ben die zich soms onzeker voelt over de opvoeding.

Programma
In 4 bijeenkomsten van ongeveer twee uur komen verschillende opvoedingsvaardigheden aan de orde:

aandacht geven en prijzen
verbieden of ‘nee’ zeggen
straffen
negeren
apart zetten

In de praktijk blijken ouders het niet altijd makkelijk te vinden om deze opvoedingsvaardigheden bewust, consequent en goed toe te passen. In de cursus leren de ouders hoe en wanneer zij deze vaardigheden kunnen toepassen.

Theoretische onderbouwing
Ieder kind heeft behoefte aan gerichte aandacht, dat wil zeggen: aandacht die op hem of haar als individu is afgestemd. Wanneer een kind geen positieve aandacht krijgt, kan het op een negatieve manier de aandacht trekken.

In de praktijk blijkt dat het belonen van gewenst gedrag uiteindelijk meer effect heeft dan het bestraffen van ongewenst gedrag. Voor veel ouders is dit min of meer bekend, maar dat betekent nog niet dat het gemakkelijk is om deze principes in de praktijk consequent en op de juiste manier toe te passen. De cursus Opvoeden & Zo helpt daarbij.

Belangrijke Info

Datum

19 januari 2021

Bijeenkomsten

4

Kosten

Geen

Waar

Meierijstad,

Data, aanvangstijden en locatie

  • MeierijstadLocatie:
  • 19.30-21.30Tijden:
  • 19.15Zaal Open:
  • 19-1-2021Bijeenkomst 1
  • 26-1-2021Bijeenkomst 2
  • 2-2-2021Bijeenkomst 3
  • 9-2-2021Bijeenkomst 4

Schrijf u in

Wanneer u wilt deelnemen, voer dan hieronder uw gegevens in. Na inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging.