Brussengroep 9 tot 12 jaar

Groep voor broertjes en zusjes (brusjes) van een kind met een beperking.

Heb jij een broer of zus die psychische problemen of verslavingsproblemen heeft? Dat kan best lastig zijn. Misschien schaam je je af en toe voor hem of haar? Of heb je het gevoel in zijn of haar schaduw te staan? Veel tijd en aandacht gaat dan vaak naar het kind waar iets mee aan de hand is. Misschien heb jij wel het gevoel dat je af en toe tekort schiet? Misschien wil je ook graag weten wat er met je broer of zus aan de hand is en hoe je daar het beste mee om kunt gaan?

Broertjes en zusjes (Brusjes) van een kind met een beperking beseffen heel goed dat zij een broertje/zusje hebben dat zich anders ontwikkeld.  Daarnaast ervaren zij dat dit kind een aparte positie inneemt in het gezin en anders wordt bejegend door de ouders en de omgeving.
Soms hebben zij last van het gedrag van dit kind, de extra zorg en aandacht die dit van de ouders vraagt en van de reacties vanuit de omgeving.  De praktijk wijst uit dat brussen steun ervaren aan het uitwisselen van ervaringen in een groep met leeftijdgenoten en herkenning vinden bij elkaar. 
In deze groep wordt met elkaar bekeken hoe je in de dagelijkse praktijk met situaties kunt omgaan en worden idee├źn en ervaringen uitgewisseld, daarnaast wordt informatie gegeven aangepast aan de leeftijd van het kind m.b.t. bepaalde beperkingen. 

Het gaat om 6 bijeenkomsten met voorafgaand een intake met ouders en het kind. De groep wordt begeleid door 2 begeleiders waarbij een samenwerking is tussen Indigo en ONS Welzijn. Bij voldoende belangstelling is er ook een ouderavond mogelijk om met elkaar ervaringen uit te wisselen.

20-9-21 is de kennismaking en de groep start op 27 september t/m 8 november van 16.00-17.15 uur.
In Veghel maar de locatie is nog niet bekend.

Klik hier voor de flyer

Belangrijke Info

Datum

28 september 2021

Bijeenkomsten

6 bijeenkomsten

Kosten

Gratis

Waar

Veghel

Data, aanvangstijden en locatie

  • VeghelLocatie:
  • 16.00 - 17.15Tijden:
  • 27-9-2021Bijeenkomst 1
  • 4-10-2021Bijeenkomst 2
  • 11-10-2021Bijeenkomst 3
  • 18-10-2021Bijeenkomst 4
  • HerfstvakantieBijeenkomst 5
  • 1-11-2021Bijeenkomst 6
  • 8-11-2021Bijeenkomst 7

Schrijf u in

Wanneer u wilt deelnemen, voer dan hieronder uw gegevens in. Na inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging.