Voor de middelbare school moeten jij en je kind zelf een deel van de schoolkosten betalen. Als je kind lesgeld of collegegeld moet betalen, kan het studiefinanciering krijgen. Soms kun je ook bepaalde tegemoetkomingen of een aanvullende beurs krijgen.

Schoolkosten en tegemoetkomingen

Schoolboeken zijn gratis. Maar schoolspullen, zoals een computer, schoolreis en excursies moet je zelf betalen. De meeste scholen vragen ook een ouderbijdrage. Voor gezinnen met een laag inkomen zijn er verschillende tegemoetkomingen in schoolkosten mogelijk.

Kijk voor meer informatie over tegemoetkomingen op Nibud.nl.

Studiefinanciering

Als je kind een mbo, hbo of wo-opleiding gaat volgen, kun je studiefinanciering aanvragen. Als je kind recht heeft op studiefinanciering, krijgt het ook het studentenreisproduct. Hiermee kan je kind gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer.

Kijk voor meer informatie over studiefinanciering en het studentenreisproduct op DUO.nl.

Aanvullende beurs

Soms kunnen studenten, naast studiefinanciering, een aanvullende beurs krijgen. Dit hangt af van het inkomen van de ouders. Kijk voor meer informatie op de website van DUO.nl.

COVID-19

Het kan zijn dat deze tekst (nog) niet helemaal klopt volgens de laatste RIVM-Richtlijnen. Houd bij het opvolgen van onze tips en adviezen altijd rekening met deze richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.