Als je denkt dat je kind slecht hoort, is het verstandig om bij de jeugdgezondheidszorg een gehoortest te laten doen.

Kno-arts

Als de jeugdarts het nodig vindt, kan hij je kind verwijzen naar de kno-arts (keel, neus en oren) of naar het audiologisch centrum. De jeugdarts kan ook inschatten wat het voor je kind betekent op school.

De kno-arts heeft uitgebreide methoden om het gehoor van je kind te testen. De arts onderzoekt verder wat er aan de hand is en geeft advies over de mogelijke behandeling en wat je verder kunt doen.

Online hoortest

In samenwerking met het LUMC en Amsterdam UMC - locatie AMC, heeft VeiligheidNL een online hoortest voor kinderen ontwikkeld. Met de Kinderhoortest kunnen kinderen op een snelle en eenvoudige manier hun gehoor testen. Deze test meet hoe goed je kind spraak kan verstaan bij ruis ("rumoer") en tonen van elkaar kan onderscheiden. De test is niet gevoelig voor middenoorproblemen, zoals bijvoorbeeld gehoorverlies door een middenoorontsteking.

De online Kinderhoortest vind je op www.kinderhoortest.nl.

COVID-19

Het kan zijn dat deze tekst (nog) niet helemaal klopt volgens de laatste RIVM-Richtlijnen. Houd bij het opvolgen van onze tips en adviezen altijd rekening met deze richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.