Als je je baby even moet neerleggen, is de box een veilige plek. Bovendien is dit een heerlijke plek voor baby's om te leren bewegen en zelf te spelen.

Rustig opbouwen

Het is aan te raden om het gebruik van de box rustig op te bouwen. Als je kind de eerste keer een kwartier in de box ligt, is dat lang genoeg. Zo geef je het de tijd om aan de box te wennen. Zodra je kind zich gaat optrekken en probeert te gaan staan, kun je de bodem in de laagste stand zetten.

Waar zet je de box neer?

Zet de box het liefst in een in een hoek. Dat is rustig voor je baby. Je kunt de box ook in de buurt van een raam zetten, zodat je kindje naar het licht en de wolken kan kijken. Zorg er in ieder geval voor dat de box op een veilige plek staat, bijvoorbeeld niet te dicht bij de verwarming. Let erop dat je kind niet bij kamerplanten, gordijnkoordjes of ramen kan komen.

Een goede box

Een goede box heeft een verstelbare bodem en stevige spijlen die 4,5 tot 6,5 centimeter uit elkaar staan. Houd je kind wel goed in de gaten, want voor je het weet kan het een spijltje vastpakken. Dan wordt omrollen gemakkelijker. Als je de bodem op tijd omlaag zet, kan je kind niet uit de box vallen.

Op de buik

Leg je baby regelmatig even op de buik in de box. Blijf er wel bij! Leg steeds een paar speeltjes in de box en ruil die na een tijdje om met ander speelgoed. Dat is dan telkens weer een leuke verrassing! Maak geen speelgoed met touwtjes aan de box vast. Daar kan je baby zich aan bezeren.

COVID-19

Het kan zijn dat deze tekst (nog) niet helemaal klopt volgens de laatste RIVM-Richtlijnen. Houd bij het opvolgen van onze tips en adviezen altijd rekening met deze richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.