Het is heel verschillend met hoeveel lichaamshaar en hoofdhaar baby's ter wereld komen.

Babyhaar

Sommige baby's hebben vlak na de geboorte bijna overal op hun lichaam kleine donsharen. Behalve op plekken als de lippen, handpalmen en voetzolen. De hoeveelheid lichaamshaar kan verschillen van bijna niets tot heel veel.

Hoofdhaar

Baby’s met een donkere huid hebben vaak vrij veel haar. Maar ook kinderen met een blanke huid hebben bij de geboorte soms al veel haar.

Is je baby na de geboorte nogal kaal? Dat is bij veel baby’s het geval. Het haar wordt meestal dunner na een paar weken of valt voor een deel uit.

Een kale plek op het achterhoofd

Je ziet vaak eerst een kale plek op het achterhoofd. Dat is normaal, want dat is de plek waar je baby het meest op ligt.

Wanneer begint het haar te groeien?

Als je baby een paar maanden oud is, begint zijn haar te groeien. Bijna alle baby’s van een jaar hebben haar op hun hoofd. Je hoeft het haar van je baby niet elke dag te wassen.

COVID-19

Het kan zijn dat deze tekst (nog) niet helemaal klopt volgens de laatste RIVM-Richtlijnen. Houd bij het opvolgen van onze tips en adviezen altijd rekening met deze richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.