Als je alcohol drinkt, komt dit in je borstvoeding terecht. Je baby krijgt deze alcohol dus binnen tijdens het borstvoeden. Dit is niet goed voor de ontwikkeling. Ook komt de melkproductie moeilijker op gang en de hoeveelheid melk neemt af. Baby’s die op die manier te weinig voeding binnenkrijgen, groeien minder goed of zelfs onvoldoende.

Wil je toch drinken?

Wacht dan drie uur per glas met het geven van borstvoeding. Twee glazen betekent dus zes uur geen borstvoeding geven. Kolf je de melk in deze periode af, dan kun je deze niet gebruiken. Houd er wel rekening mee dat alcohol ervoor kan zorgen dat je borstvoeding minder op gang komt (of blijft).

Overmatig gebruik

Bij ieder genotmiddel is het voor je eigen gezondheid van belang dat je maat houdt. Daarnaast is een ouder die te veel drinkt vaak minder goed in staat om de verantwoordelijkheid voor zijn of haar kind te dragen.

Kijk ook eens bij:

COVID-19

Het kan zijn dat deze tekst (nog) niet helemaal klopt volgens de laatste RIVM-Richtlijnen. Houd bij het opvolgen van onze tips en adviezen altijd rekening met deze richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.