Hoera, je bent bijna jarig! Tijd voor een verjaardagsfeestje! Maar wie ga je allemaal uitnodigen?

Meer vrienden dan ik mag uitnodigen

Mag je van je ouders maar zes kinderen uitnodigen en heb je acht vriendjes? Ai, dat is lastig. Natuurlijk nodig jij je beste vrienden en vriendinnen als eerste uit. Daarna is het belangrijk om kinderen te kiezen die jíj leuk vindt. Het is jouw feestje!

Is iemand erg teleurgesteld dat hij of zijn niet mag komen? Dan kun je uitleggen waarom je voor iemand anders hebt gekozen.

Iemand wil op mijn feestje komen, maar we zijn geen vrienden

Het kan gebeuren dat iemand vervelende dingen zegt om zo op je feestje te mogen komen. Bijvoorbeeld dat jullie nooit meer samen spelen als hij of zij niet uitgenodigd wordt. Dat is heel vervelend, maar probeer toch zelf je vrienden te kiezen. Laat je niet dwingen door wat dan ook. Mensen die zo met je omgaan, kun je beter niet op je feestje hebben!

Waar houd je het feest?

De meeste feestjes worden thuis gevierd. Als het mooi weer is, kun je je verjaardag ook buiten vieren, bijvoorbeeld in een park, in het bos, of op een plein. Vraag dan aan je ouders of dat kan.

Wat doe je op het feest?

Je kunt van alles doen op je feestje. Samen eten, samen spelletjes doen, een speurtocht maken, een film kijken, of zelf een filmpje maken. Je kunt vast ook nog een paar leuke ideeën bedenken.

Heb je geen zin in een feest?

Wil je liever geen feestje geven? Vertel je ouders dan waarom niet.

Kijk ook eens bij:

COVID-19

Het kan zijn dat deze tekst (nog) niet helemaal klopt volgens de laatste RIVM-Richtlijnen. Houd bij het opvolgen van onze tips en adviezen altijd rekening met deze richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.