Als je homoseksueel bent, word je verliefd op iemand van hetzelfde geslacht. Een jongen die op jongens verliefd wordt, is homo. En een meisje dat op meisjes verliefd wordt, is lesbisch. Ben je bi(seksueel), dan kun je op meisjes én jongens verliefd worden.

Ik denk dat ik homo/lesbisch ben

Sommige kinderen weten al heel zeker dat ze homo. Andere kinderen twijfelen en vinden het moeilijk om daar over te praten. In Nederland is homo zijn heel normaal, maar in andere landen, culturen en religies wordt daar soms anders over gedacht.

Wanneer vertel ik het?

Het is fijn om het eerst te vertellen aan mensen die je vertrouwt en waar jij je op je gemak voelt. Doe dat wanneer jij er klaar voor bent.

Praat erover

Twijfel je of je op jongens of op meisjes valt? Of weet je al dat je homoseksueel bent en vind je dat moeilijk? Praat dan over je gevoelens met iemand die je vertrouwt, bijvoorbeeld je ouders, meester, juf, oom of tante. Je kunt ook gratis bellen (0800-0432) en chatten met de Kindertelefoon.

Homo's en pesten

Homoseksualiteit is niet vies. Het is geen ziekte. Het is ook geen eigen keuze. Iemand die homo is daarmee pesten, is dus niet eerlijk. Je bent homo of je bent het niet. Zo simpel is het. Wil je meer weten? Lees dan de Pubergids voor meer informatie.

Kijk ook eens bij:

COVID-19

Het kan zijn dat deze tekst (nog) niet helemaal klopt volgens de laatste RIVM-Richtlijnen. Houd bij het opvolgen van onze tips en adviezen altijd rekening met deze richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.