Verhuizen kan vervelend zijn. Maar ook heel spannend. Je kunt gelukkig veel doen om verhuizen zo leuk mogelijk te maken.

Meedenken over de verhuizing

Vraag aan je ouders of je mee mag denken over de verhuizing. Je kunt bijvoorbeeld mee gaan bij het bekijken van het nieuwe huis. Misschien mag je al je eigen slaapkamer kiezen. Hoe wil je dat die eruit komt te zien?

De nieuwe buurt ontdekken

Als je weet waar je naartoe gaat verhuizen, kun je nu al op internet uitzoeken wat je in de buurt van je nieuwe huis kunt vinden. Kun je goed buitenspelen? Waar is het zwembad? Waar kun je straks je favoriete sport doen? Waar is je nieuwe school?

Naar een nieuwe school

Straks ga je naar een nieuwe school en krijg je nieuwe klasgenootjes. Dat is natuurlijk hartstikke spannend in het begin. Je leert elkaar het snelst kennen als je met iedereen een praatje maakt. Vraag bijvoorbeeld wat ze leuk vinden en kijken of jij dat ook leuk vindt.

En m'n oude vriendjes en vriendinnetjes?

Met je oude vriendjes en vriendinnetjes kun je contact blijven houden. En misschien kunnen ze ook een keer komen spelen of logeren in je nieuwe huis.

Kijk ook eens bij:

COVID-19

Het kan zijn dat deze tekst (nog) niet helemaal klopt volgens de laatste RIVM-Richtlijnen. Houd bij het opvolgen van onze tips en adviezen altijd rekening met deze richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.