Door het coronavirus is er vast veel in je leven veranderd. Je bent vaker thuis. Er gelden allerlei regels als je buiten bent. En misschien kun je even niet op bezoek bij opa en oma. Het is een gekke tijd en misschien voel je je boos, verdrietig, bang of alleen. Praat hierover met de mensen om je heen.

Houd je aan de regels

Om ervoor te zorgen dat zo weinig mogelijk mensen het virus krijgen, neemt de Nederlandse overheid maatregelen. Maatregelen zijn regels waar iedereen zich aan moet houden. Zorg dat je weet aan welke regels jij je moet houden. Het is nu bijvoorbeeld erg belangrijk om vaak je handen te wassen. Ook moet je 1,5 meter afstand houden van andere mensen. Op NJi.nl kun je alle maatregelen lezen.

Contact met anderen

Door het coronavirus kun je misschien niet de mensen zien die je normaal wel graag ziet. Gelukkig zijn er ook andere manieren om met elkaar te praten. Bel bijvoorbeeld eens met een klasgenootje. Of bel opa en oma wat vaker. Juist in deze tijd is het belangrijk om met elkaar te praten. Maar ook om het leuk te hebben met elkaar.

Vragen over corona

Veel kinderen hebben vragen over het coronavirus. Misschien vraag je je af waarom je zo vaak je handen moet wassen? Of wil je weten waarom al die strenge regels nodig zijn? Deze vragen en nog veel meer andere vragen worden beantwoord op NJi.nl. Hier vind je ook tips voor als je je thuis verveelt!

Heb je vragen over klachten? Dan mag je natuurlijk altijd de huisarts of GGD bellen.

COVID-19

Het kan zijn dat deze tekst (nog) niet helemaal klopt volgens de laatste RIVM-Richtlijnen. Houd bij het opvolgen van onze tips en adviezen altijd rekening met deze richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.