Meestal word je verlegen als je je onzeker voelt. Bijvoorbeeld als iedereen naar je kijkt, of als je een spreekbeurt moet houden.

Last van rode wangen?

Sommige kinderen gaan blozen als ze zich verlegen voelen. Je kunt dan net doen alsof je rode wangen er niet zijn. Jammer genoeg werkt dat meestal niet zo goed. Maar je hoeft je niet te schamen. Want wist je dat de meeste mensen rode wangen juist heel schattig vinden?

Wat kun je tegen verlegenheid doen?

Schrijf eens op wat je allemaal leuk vindt aan jezelf en welke dingen je goed kunt. Dan voel je je vast wat zekerder. Je kunt de situaties waarin jij je verlegen voelt ook oefenen met mensen die je vertrouwt. Oefen bijvoorbeeld je spreekbeurt eerst voor je ouders of vrienden en vriendinnen.

Praten over je gevoel

Als jij je verlegen voelt, kun je daarover praten met je bijvoorbeeld je ouders, ooms of tantes en vrienden en vriendinnen. Je kunt ook vragen of ze tips hebben. Wie weet hebben ze hele goede ideeën. Je kunt ook gratis bellen (0800-0432) en chatten met de Kindertelefoon.

Kijk ook eens bij:

COVID-19

Het kan zijn dat deze tekst (nog) niet helemaal klopt volgens de laatste RIVM-Richtlijnen. Houd bij het opvolgen van onze tips en adviezen altijd rekening met deze richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.