Door het coronavirus is er veel veranderd in je leven. Je bent vaker thuis, er gelden allerlei regels als je buiten bent en misschien kun je even niet op bezoek bij je opa en oma. Het is een gekke tijd en het kan ervoor zorgen dat je je boos, verdrietig, angstig of alleen voelt. Praat hierover met de mensen om je heen.

Blijf op de hoogte

Om het coronavirus tegen te gaan worden er allerlei maatregelen genomen door de overheid. Maatregelen zijn regels waar iedereen zich aan moet houden. Deze maatregelen en meer informatie voor jou als jongere vind je op NJi.nl. Blijf hiervan op de hoogte. Dan weet je wat er van jou verwacht wordt. Wil je meer weten over je eigen gezondheid of ben je misschien bang dat je het coronavirus hebt? Lees er dan meer over op RIVM.nl.

Contact met anderen

Door het coronavirus kun je misschien niet de mensen zien waar je normaal zo graag mee omgaat. Gelukkig zijn er ook andere manieren om met elkaar in contact te blijven. Bel wat vaker met je oma of opa. En gebruik social media om in contact te blijven met je vrienden en vriendinnen. Juist in deze tijd is het belangrijk om met elkaar te praten, om elkaar te steunen, maar ook om het leuk te hebben met elkaar.

Vragen over corona

Veel jongeren hebben vragen over het coronavirus of over de situatie waar we allemaal mee te maken hebben. Misschien vraag je je af waarom jij thuis moet blijven terwijl je weinig risico loopt om ernstig ziek te worden? Of heb je behoefte aan tips omdat je je erg verveelt thuis? Het kan ook zo zijn dat er thuis veel spanning is en dat je wilt weten met wie je hierover kunt praten of wie jou hierbij kan helpen. Of misschien wil je meer weten over het vaccin. Deze vragen en nog veel meer andere vragen worden beantwoord op NJi.nl. Hier kun je ook vinden waar je terecht kunt als je erg angstig bent voor het coronavirus.

Heb je vragen over klachten? Dan kun je natuurlijk altijd de huisarts of GGD bellen.

COVID-19

Het kan zijn dat deze tekst (nog) niet helemaal klopt volgens de laatste RIVM-Richtlijnen. Houd bij het opvolgen van onze tips en adviezen altijd rekening met deze richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.